Frappe café de paris
Ingredience:
silná káva 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
Postup:
Uvaříme velmi silnou kávu (asi dvakrát silnější než obvykle). Nalijeme ji do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do lednice.
Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív než opadne pěna.
Komentáře
Přehled komentářů
Znie to super, nové korenie ani škoricu som ešte neskúšala. Ja robievam tento recept http://coffeein.sk/blog/9/priprava-frappe-doma/ . Som zvedavá na ten váš, ktorý určite skúsim,
recept na frappe
(káva, 9. 3. 2015 12:51)