Andělské řezy
Ingredience:
20 dkg polohrubé mouky
20 dkg moučkového cukru
4 vejce
10 lžic oleje
10 lžic horké vody
1/2 prášku do pečiva
šlehačka na ozdobení
ztužovač
džem
Krém: 3/4 l mléka
3 vanilkové pudinky
20 dkg moučkového cukru
3 zakysané smetany
1 a 1/2 balíčku piškotů
káva
rum
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. Lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu, s vyšším okrajem, při 160*C asi 20 minut. Necháme vychladnout. Upečené těsto můžeme nejdřív potřít džemem (ale nemusí být) a polovinou pudinkového krému. Na krém poklademe dětské piškoty namočené v silné kávě s rumem. Na piškoty natřeme zbytek krému a necháme ztuhnout. Před podáváním zdobíme šlehačkou.Já sem dala dvě vrstvy piškotů jedny sem nenamáčela a druhé jo. Příprava krému: ve 3/4 litru mléka uvaříme 3 vanilkové pudinky s 20 dkg cukru. Po vychladnutí postupně vmícháme 3 zakysané smetany.