Medové kostky
Ingredience:
500 g medu
2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky mletého hřebíčku
100 g citronátu
3 vejce
250 g cukru
1 kg hladké mouky
10 g amonia (cukrářské droždí)
300 g čokoládové polevy
Postup:
Med rozpustíme na velmi mírném ohni, přimícháme skořici, hřebíček a najemno nasekaný citronát. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, až vznikne hustý krém. Přimícháme mouku s amoniem, medový krém a těsto dobře propracujeme. Z těsta vyválíme přímo na plechu vyloženém papírem na pečení plát a ponecháme asi hodinu v klidu. Perník dáme na střední lištu trouby předehřáté na 180°C a pečeme 20-25 min. Pak jej překlopíme na kuchyňskou mřížku, po vychladnutí nakrájíme na kostky a potřeme polevou.